Odd Open Doors 12.–21.9.

Tapahtumia ympäri kaupungin ja lähiseutujen koko Odd-viikon ajan 12.–21.9.14.!

Odd Open Doors avaa ovia, jotka ovat tavallisesti suljettuna – tai joiden takana tapahtuu nyt jotain outoa! Oman tapahtumansa järjestävät mm. Anna Matinlaurin Keramiikkapaja, Ateljee Mulukku & Kooma Boutique sekä Venka & Vinka.

Katso kohteet kartalla!

My Made Paper 13.9.

Aika: 13.9. klo 11.00-16.00
Paikka: Jokivarrentie 2482, Tornio

Paperinvalmistuksen työnäytös. Paperitaiteilija Sirpa Kivilompolo näyttää kuinka paperia valmistetaan ja kuinka paperin läpikuultavat kuviot syntyvät. Tapahtuma järjestetään Paperivalo shopin terasssilla. Innokkaat voivat kokeilla itse paperin tekemistä. Työnäytös pidetään tasatunnein eli kello 11, 12, 13, 14 ja 15. Samaan aikaan Paperivalo shop avoinna. Jokivarrentie 2482

Lisätietoja: www.paperivalo.fi
Puh. 050 5857290

Tottuus Muottitekniikasta! 17.9.

Aika: 17.9. klo 17.30–20.00
Paikka: Keskikyläntie 22 C, Tyrnävä

Avoimet ovet Anna Matinlaurin keramiikkapajalla. Tule tapaamaan tekijää ja tutustumaan työtiloihin ja -menetelmiin. Esitteillä muottitekniikan koko prosessi kaikkine työvaiheineen ja -välineineen: Näe miten idea esineestä muotoutuu valmiiksi tuotteeksi. Samalla ainutlaatuinen mahdollisuus valmistaa ikioma jääkaappimagneettisi! Voit kaivertaa tai sanella oman tekstisi valamaani puhekuplaan. Poltan ja postitan magneetit kotiisi, 8 € / kpl, postimaksuineen. Pajan yhteydessä oleva putiikki on myös auki – hyviä tarjouksia!

Lisätietoa: anna@annamatinlauri.fi 

Meizi Games 18.9

Aika: 18.9. klo 16.00–20.00
Paikka: Torikatu 19 6.krs, Oulu

Mezi Games Pelisuunnittelupaja Tuore start-up Meizi Games avaa ovensa ja kutsuu teidät tutustumaan pelisuunnitteluun! Tapahtumassa esitellään ja kokeillaan Hamsterscape puzzle- ja urheilupelejä ja työpajassa kävijät saavat itse suunnitella kenttiä ja uusia ominaisuuksia peliin. Sopii sekä aikuisille että lapsille. Tervetuloa! Peleihin voi tutustua ennakkoon lataamalla ne sovelluskaupoista ilmaiseksi (iPhone/Android/WP8). Vapaa pääsy!

Lisätietoja: www.meizi.fi

Oudot virkkausohjeet 18.9.

Aika: 18.9. klo 17.00-20.00
Paikka: Rautatienkatu 11 b, Oulu

Oletko koskaan innostuksen puuskassa kompastunut outoihin termeihin käsityöohjeissa? Maakarin taitokammarissa ylität käsityöpulmat ohjaajan avulla. Sitä paitsi itsetehtyjä tuotteita on mukava käyttää. Kokeile vaikka.www.taitopohjoispohjanmaa.fi

To 18.9. klo 17–20 tutustutaan pikselivirkkaukseen Molla Millsin innoittamana. Hinta 15€ (sis. virkkausohjeen, ohjauksen ja kahvitarjoilun)

Oudot ompeluohjeet 17.-18.9.

Aika: 17. ja 18.9. klo 17.00-20.00
Paikka: Rautatienkatu 11 b, Oulu

Oletko koskaan innostuksen puuskassa kompastunut outoihin termeihin käsityöohjeissa? Maakarin taitokammarissa ylität käsityöpulmat ohjaajan avulla. Sitä paitsi itsetehtyjä tuotteita on mukava käyttää. Kokeile vaikka.

Ompeluilloissa ke 17.9. -to 18.9. klo 17-20 valmistat yksilölliset vaatteet esimerkiksi Named Clothing -kaavojen avulla. Tutustu mallistoon: www.namedclothing.com.

Hinta 20€ (sis. kaavapaperin, ohjauksen kahtena iltana ja kahvitarjoilun) www.taitopohjoispohjanmaa.fi

16 tyynyä 19.–20.9.2014

Aika: 19.–20.9. klo 16.00–22.00
Paikka: Tarkka-ampujankatu, Oulu

Tekstiilisuunnittelija Antti Putkonen ja sarjakuvataiteilija Lauri Ahtinen tekevät tilataideteoksen ”16 tyynyä”. Perjantaina vierailijat saavat osallistua teoksen valmistumiseen työstämällä tyynyjen päällysten kuoseja. Tarkemmat työstämisohjeet ja aihe selviää paikan päällä. Lauantaina päälliset ommellaan ja teos saa lopullisen muotonsa joka esitellään avoimissa avajaisissa lauantai-iltana klo 19 alkaen. Osallistuminen on ilmaista ja ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Lauantain työstövaihde on suljettu tilaisuus.

Recykle Bicycle 20.9.

Aika: 20.9.14 klo 11.00-16.00
Paikka: Oulun kauppatori, aitta nro. 16

Pyöränkumikoru-Workshop Venka&Vinkan käsityöaitalla järjestetään 20.9.2014 klo 11-16 nonstop workshop, jossa valmistetaan värikkäitä kaulakoruja pyörän sisäkumista. Workshopin hinta on 10€ sisältäen opetuksen ja materiaalit yhteen kaulakoruun.

Lisätiedot: https://www.facebook.com/VenkaVinka

Pikisaari goes ODD! 20.9.

Aika: 20.9.14 klo 10.00–14.30
Paikka: OSAO Pikisaaren yksikkö, Pikisaarentie 13, Oulu

OSAOn Pikisaaren yksikkö avaa ovensa lauantaina 20.9. meille kaikille! Ohjelmassa on mm.: myyjäiset, korunäyttely, non stop -työpajoja, työnäytöksiä, neuvontaa, valokuvausta, pikkuvikojen korjausta… Pikisaari Goes Odd – Koulu on lauantaina 20.9. avoinna kaikille! Vapaa pääsy. Huomioithan, että osa ohjelmasta on maksullista ja saattaa olla maksullista tai vaatia ennakkoilmoittautumista.

Myyjäiset

Opiskelijat myyvät Keltaisessa talossa valmistamiaan tuotteita.

Tuuma ja Tikki -myymälä ja näyttelytila
Tuumasta ja Tikistä voit ostaa perinteitä vaalivaa, uutta ja yllätyksellisestä käsityötä. Näyttelytilassa voit tutustua korun suunnitteluprosessiin ja nähdä korun suunnittelua ja tekemistä myös livenä!

NON STOP -työpajat

Työpajoihin voi osallistua yksin, ystävän kanssa tai vaikka perheen kesken. Ohjaajina toimivat Pikisaaren yksikön opiskelijat. Työpajoissa peritään pieni osallistumis- ja materiaalimaksu. Maksu tapahtuu käteisellä!

Tekstiilipajat
Printtipajassa voit painaa ja kuvioida valotuskaavioilla tai leimasimilla erilaisia kangastilkkuja taskuiksi, paikoiksi, merkeiksi tai tehdä hauskan tisikirätin vaikka tuliaisiksi. Materiaalimaksu käytetyn materiaalin mukaan noin 3–5 €. Punomossa voit kokeilla nauhojen ja nyörien punontaa, kudontaa tai kankaankudontaa pienissä kangaspuissa. Materiaalimaksu käytetyn materiaalin mukaan noin 3–5 €

Vaatetuspajat
Nappipajassa tehdään yksilöllisiä nappeja ja rintanappeja kankaasta päällystämällä. Tuo kangas mukanasi tai valitse kangas koululta. Hinta 0,20–2 €/kpl

Ompelupajassa saat apua lahkeiden tai hameen helman lyhennykseen. Hinta 5–10 €.

Leikkuupalvelussa voit leikkauttaa collegehousut. Ota kangas mukaan. Hinta 10 €. Tiedustelut puh. 050 317 4818.

Tonttulakkiompelupaketti. Ompele tonttulakki ohjauksessa tai osta materiaalipaketti mukaan. Hinta 5 €

Neulepajassa pääset kokeilemaan neulekoneella neulomista. Neulo huivi opiskelijoiden ohjauksessa. Hinta materiaalin mukaan.

Koristeet ja asusteet -pajassa voit tehdä juhlapukuihin liittyviä koristeita esim. Diorin ruusun tai opetella erilaisia huvien solmimistapoja. Materiaalit saat koululta. Hinta 1–5 €

Pikkuvikoja, heleppo korjata!

Puu- ja korualan opiskelijat ottavat päivän aikana vastaan korujen ja puuesineiden korjaus- ja huoltotöitä. Valmiit työt noudetaan myöhemmin oppilaitoksesta.

Puuala
Korjaamme ja teemme: irronneet liimaukset, pintakäsittelyn paikkaukset, puuttuvat pienet osat, tuolin jalkojen lyhennys, pöytälevyn pinnan höyläys tai kavennus/lyhennys ym. Valmiit työt saa mukaan saman tien tai ne noudetaan sovitusti oppilaitoksesta. Töitä otetaan vastaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Hinta määräytyy korjaustyön mukaan. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: kari.hilla@osao.fi 

Koruala
Haluatko saada korusi taas loistamaan ja rikki menneet korut kuntoon? Teemme yksinkertaisia jalometalli- ja metallikorujen korjaustöitä sekä puhdistamme koruja. Voit tuoda meille esim. tummuneet hopeakorut tai vihkisormuksen puhdistukseen tai katkenneet ketjut korjaukseen, teemme myös sormusten koon muutoksia ja kiinnitämme irronneet kivet. Ota korut mukaasi, saat hinta- ja korjausarvion, valmiit työt noudetaan myöhemmin oppilaitoksesta.

Korjausneuvontaa ja työnäytöksiä

Restaurointiala
Korjausneuvontaa. Opiskelijat opastavat rakennusten restaurointiasioissa. Ota korjauskohteesta kuva mukaasi.  Neuvonta on maksutonta. Työnäytöksiä. Voi seurata livenä hirrenveistoa ja vanhojen ikkunoiden restaurointia.

Kuvausta ja digitointia

Media-ala
Lemmikkieläinkuvausta. Tuo kissasi tai koirasi studioon opiskelijoiden kuvattavaksi! Ennakkoilmoittautumiset 15–19.9. klo 12–18,  Maria Saastamoinen puh. 044 311 0497 Kuvaukset sisältävät viisi valmiiksi käsiteltyä kuvaa nettigalleriassa. Hinta 25 €. Maksu tapahtuu käteisellä!

Muistot talteen. Opiskelijat digitoivat vanhoja valokuvia ja tekevät digitaalista retusointia. Paperikuvan digitointi ja naarmunpoisto 3 €/kpl. Maksu tapahtuu käteisellä!

 

Posted syyskuu 02, 2014 in: Programme by admin

You must be logged in to post a comment.